Dumlupınar İlkokulu


Vizyon: Öğrencilerin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onu istek ve ilgilerine göre geliştirmek. Öğrenciye, Atatürk İlke ve İnkılaplarına, T.C Anayasasına ve Türk Demokrasinin ilke ve yöntemlerine uygun, haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme bilincini ve yeteneğini kazandırabilmesini sağlamak. Öğrenciyi, toplum içinde rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran,işbirliği içinde çalışabilen, çevresinde edilgen olduğu kadar etken uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek. Öğrenciye, kişisel, toplumsal sorunları tanımak ve sorunlara bilimsel yaklaşımlarla çözüm arama alışkanlığı kazandırmak. Öğrenciye sağlıklı yaşamak, ailesinin ve toplumun sağlığını korumak için gereken bilgi ve alışkanlığını kazandırmak. Öğrencilerin el çalışması ile zihin çalışmasını birleştirerek çok yönlü gelişmesini el ile çalışmasının onur ve zevkini kazanmasını sağlamak.

Misyon: BİZ DUMLUPINAR AİLESİ OLARAK, Öğrencilerimizi gelişen ve değişen dünyada, kendine yetebilen, güvenen, çevresine duyarlı, demokratik ilkelere bağlı, olaylara çok yönlü bakabilen, sosyal yönü zengin, sürekli bilgilerini yenileyen ve çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde öğrendiği bilgileri uygulayıp, hayata aktarabilen bireyler yetiştirmek için varız.

Başarılar: Okulumuz, hemen hemen her branşta ulusal düzeyde ve il genelinde çeşitli ödüllere layık görülmüş olup başarılarını devam ettirmenin gayreti içerisinde olmaya da devam edecektir.

Saatler: Sabah 09.00-14.40 saatleri arası eğitim-öğretim görmektedir.
Isınma: Doğalgazla ısınmaktadır.
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 3882323204

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://nigdedumlupinar.meb.k12.tr

Adres - Sungurbey Camii Karşısı Kunt Sokak Niğde/Merkez

Öğretmen :12
Öğrenci :188
Derslik :9
Çok Amaçlı Salon :1
Oyun Odası :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1195
Öğretim Şekli :Tekli öğretim uygulanmaktadır. Anasınıfı ikili eğitim şeklindedir.

Yerleşim Yeri - Sungurbey Camii,Perşembe Pazarı ve Niğde Kalesi yanı.

Adres - Sungurbey Camii Karşısı Kunt Sokak Niğde/Merkez

Ulaşım Okulumuz merkezde bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz il merkezinde yer almaktadır. Valiliğe 1 km, İl milli eğitim müdürlüğüne 700 m uzaklıktadır.