Okulumuz Tarihçesi

30.09.2021 312

TARİHÇE

• Okulumuz 1902-1903 yılında bulunan kiliseye bağlı  Rahibeler Okulu olarak yapılmıştır. Yapımı Mimari Çağ olarak Osmanlı son dönemine denk gelmektedir. Bu gün C blok olarak kullanılan mekan ise rahip evi olarak yapılmıştır.
  • 1916 yılında Rumların kullanımındayken ilk yangını atlatmıştır.1. Dünya savaşı ve takiben kurtuluş savaşı sırasında Anadolu'da ki Rumların ülkemizi terk etmesi sonucunda bina da bir süre boş kalmıştır.
  • Cumhuriyetin ilanı ile birlikte 1923 yılında Cumhuriyetin ilk okullarından biri olarak tekrar kullanılmaya başlamıştır.
  • 26 Kasım 1956 yılında ikinci bir yangın tehlikesi atlatan okul binası onarıma alınmış bu süreçte eğitim-öğretim faaliyetleri başka bir okula alınmıştır.
  • 1957 yılında okulun onarımı bitince yeniden kendi binasında eğitim faaliyetlerine devam edilmiştir.
  • 1990'lı yıllarda yapılan 2. binasından sonra okulumuz 2 blok olarak hizmet vermeye başlamıştır.
  • Okulumuz kentsel sit alanı içinde bulunmaktadır. Geçmiş kokan mekanların içinde geleceği şekillendirmektedir.

19-09-2021